در حال نمایش 7 نتیجه

فیلتر محصولات
فیلتر محصولات

پمپ آب دو پروانه

پمپ آب دو پروانه چیست؟

پمپ آب دو پروانه یکی از انواع پمپ‌های آب خانگی و ساختمانی است که برای تقویت فشار و جریان آب در مصارف خانگی و صنعتی استفاده می‌شود. این نوع پمپ‌ها دو پروانه دارند که با چرخش مخالف از هم، آب را با فشار بالایی سمت خروجی پمپ حرکت میدهد. بعبارتی دیگه  پمپ آب دو پروانه یک نوع پمپ سانتریفیوژی یا گریز از مرکز است که دارای دو پروانه است که در جهت‌های مخالف یکدیگر قرار گرفته‌اند. با چرخش همزمان و مخالف این دو پروانه، هد آب افزایش می‌یابد که باعث افزایش قدرت و سرعت پمپاژ سیال می‌شود. با ما همراه باشید در ادامه این مطلب به معرفی پمپ آب دو پروانه خواهیم پرداخت.

ویژگی‌های پمپ آب دو پروانه

یکی از ویژگی‌های اصلی پمپ آب دو پروانه یا CB این است که برای پمپاژ آب تمیز استفاده می‌شود. این به این معناست که این نوع پمپ یک گزینه مناسبی برای انتقال آب تمیز، بدون ذرات جامد یا آلاینده‌های دیگر می‌باشد. بخاطر همین ویژگی از پمپ دو پروانه برای استفاده در ساختمان‌هایی با تعداد طبقات زیاد که نیاز به فشار آب قوی دارند استفاده می‌شود.

پمپ آب دو پروانه اغلب به صورت تک فاز و سه فاز طراحی و تولید می‌شوند. انتخاب بین پمپ تک فاز و سه فاز بستگی به نوع نیاز و محل استفاده دارد. پمپ‌های تک فاز برای کاربردهای کوچکتر مانند استفاده محیط های مسکونی مناسب هستند، در حالی که پمپ‌های سه فاز عموما برای کاربردهای صنعتی و کاربردهای با توان بیشتر استفاده می‌شوند. مشاوره با کارشناسان فروش سایت پمپ بازار می‌تواند به شما کمک کند تا مدل مناسب برای نیاز خاص خود را انتخاب کنید.
پمپ‌های آب دو پروانه با موتورهای مختلفی در بازار موجود هستند و قدرت موتور در تعیین عملکرد پمپ نقش مهمی دارد. پمپ‌های با موتور با اسب بخار بالاتر، قدرت بیشتری دارند و می‌توانند مقدار بیشتری آب در طول زمان کمی پمپاژ کنند. دسته‌بندی قدرت پمپ‌ها از 1 تا 11 اسب بخار است و شما می‌توانید بر اساس نیاز خود، پمپی با قدرت مناسب برای استفاده در محیط مورد نظر خود انتخاب کنید.

مزایای پمپ آب دو پروانه

یکی از مزایای اصلی پمپ های آب دو پروانه، دبی و هد بالای آنها است. این نوع پمپ ها می توانند حجم بیشتری از آب را به ارتفاع بالاتری پمپاژ کنند. این به دلیل وجود دو پروانه و ایجاد قدرت و فشار بالا در این پمپ ها است که این قابلیت را این پمپ ها فراهم می کند. به همین دلیل، پمپ های آب دو پروانه به عنوان بهترین گزینه برای ساختمان های با متراژ بالا یا تعداد طبقات زیاد شناخته می شوند.

طول عمر بالای پمپ دو پروانه و مقاومت موتور آن دو مزیت مهم و تعیین کننده‌ای دیگر پمپ آب دو پروانه ای هستند. با توجه به کیفیت قطعات و مواد استفاده شده در تولید پمپ دو پروانه، می‌توانید از آن برای مدت طولانی بدون نیاز به تعویض یا تعمیرات مکرر استفاده کنید. همچنین، موتور پمپ دو پروانه با قابلیت مقاومت در برابر دمای 90 درجه، می‌تواند در محیط‌های با دماهای بالا به خوبی عمل کند.

اجزای پمپ آب دو پروانه

  • پروانه برنجی یا نوریلی: این پروانه‌ها برای ایجاد جریان آب در دو سمت مختلف استفاده می‌شوند.
  • بدنه چدنی: برای حفاظت و حمایت از بخش‌های داخلی و اجزای مکانیکی پمپ استفاده می‌شود.
  • شافت استیل: جهت اتصال پروانه و انتقال نیروهای مکانیکی و چرخشی به پمپ استفاده می‌شود.
  • الکتروموتور: برای تولید انرژی و ایجاد جریان آب از طریق چرخاندن پروانه‌ها استفاده می‌شود.
  • بلبرینگ: برای حمایت و کمک به چرخاندن شافت و جلوگیری از فرسودگی سایر اجزای پمپ استفاده می‌شود.
  • کاسه نمد: برای حفظ سطح آب و جلوگیری از نشتی و تحت فشار قرار دادن آب استفاده می‌شود.
  • دیفیوزر، بوش، پیستون و نوار گرافیتی: اجزایی که برای ایجاد جریان و انتقال بهینه آب استفاده می‌شوند.
  • محفظه آب بندی و رینگ‌های سایشی و خنک‌کاری: وظیفه حفاظت از قطعات داخلی پمپ و جلوگیری از خرابی و سایش دارند.

انواع پمپ آب دو پروانه

پروانه باز

در پمپ آب پروانه باز، پروانه‌ها بدون هیچ حفاظتی در پمپ قرار دارند و این موجب می‌شود که ذرات و اشیاء غیرخواسته وارد پمپ شده و باعث خرابی و کاهش عملکرد آن شود. به همین دلیل پمپ‌های دارای پروانه باز برای کاربردهای کم‌خطر و کوچکتر مناسب هستند.

پروانه نیمه باز

این نوع پمپ‌ها، پروانه‌ها از یک طرف دارای محافظ و از طرف دیگر بدون دیواره هستند، که موجب افزایش قدرت و عملکرد آن‌ها نسبت به پروانه باز می‌شود. این پمپ‌ها برای انتقال مواد جامدی که نرم و سست هستند و نیاز به حفظ شکل خاص ندارند مناسب می‌باشند. به عنوان مثال، این نوع پمپ‌ها معمولاً برای انتقال مواد مایع به همراه قطعات جامد کوچک استفاده می‌شوند. از طرفی، از آنجایی که پروانه‌ها از یک سمت محافظ دارند، مقداری از ذرات ممکن است وارد پمپ شوند که می‌تواند باعث کاهش عمر مفید پمپ و افزایش نیاز به نگهداری و تعمیرات منجر شود.

پمپ‌های دو پروانه بسته

در این پمپ ها پروانه‌ها از هر دو جهت دارای محافظ هستند، واقعاً یکی از پر مصرف‌ترین و پرکاربردترین نوع پمپ‌ها در صنایع مختلف محسوب می‌شوند. این نوع پمپ‌ها به دلیل ساختار خاص و منحصر به فردی که دارند، توانایی انتقال مواد با سرعت و کارایی بسیار بالا را دارند. پمپ‌های دوپروانه بسته با توجه به ساختار پروانه‌هایشان، می‌توانند در بسیاری از صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرند.

جنس پروانه ها در پمپ دو پروانه

اکثر پروانه‌های استفاده شده در پمپ‌های آب دو پروانه از جنس‌هایی مانند نوریل، برنج یا باکالیت ساخته می‌شوند. انتخاب جنس پروانه بستگی به دمای آب یا سیالی که پمپ انتقال آن را انجام می‌دهد، دارد. برای موادی که دمای بالایی دارند، پروانه هایی که دارای جنس‌ مقاومی در برابر حرارت هستند، مناسب می‌باشد. همچنین، شافت پمپ‌ها از جنس استیل 416 ساخته می‌شود. استیل 416 یک نوع فولاد ضد زنگ است به دلیل مقاومت بالا به خوردگی و زنگ زدگی برای ساخت اجزای مکانیکی در مواجهه با آب و سایر مواد مایع استفاده می‌شود. جنس پروانه‌ها و شافت پمپ بسیار مهم است تا عمر مفید پمپ‌ افزایش یابد و عملکرد بهینه ای داشته باشد.